четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини
Международното изложение "АГРА 2023" през февруари в Пловдив СНИМКАТА е от сайта на Пловдивския панаир

България ще участва в Международното изложение „АГРА 2023“ в Словения

Министерският съвет одобри участието на България в Международното изложение за земеделие и хранителни продукти „АГРА 2023“. То ще се проведе в периода 26 – 31 август 2023 г. в гр. Горня Радгона, Република Словения.

Международното изложение „АГРА“ представя най-новите технологии на производство, отглеждане и преработка чрез презентиране на водещи световни марки в земеделската и горската техника, както и в оборудването за хранително-вкусовата промишленост. Изложението предоставя възможност за излагане на висококачествени култури, хранителни продукти, ястия и вина, включвайки и семинари за програмите за опаковане, модерното земеделско строителство, инструменти и оборудване, климатичните техники и използването на възобновяеми енергийни източници.

Разходите по подготовката и участието на България са за сметка на бюджета на Министерството на земеделието и храните, с изключение на тези, които ще бъдат обезпечени от Държавна помощ SA. 107639 „Помощ за участие в изложения“.

През 2022 г. изложението „АГРА“ привлече 1750 изложители от 31 страни, които представиха своите продукти на площ от 70 800 кв. м. пред около 100 000 посетители.

През следващата 2024 г. Република България ще бъде страна-партньор на Международното изложение за земеделие и хранителни продукти „АГРА“.

 

Вижте още

Лазорровден е! Честит празник на имениците!

Лазаровден е християнски празник, посветен на Лазар от Витания и неговото чудотворно възкресение от Иисус …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.