Водещи новини
Средно училище "Нешо Бончев" е едно от двете иновативни училища в Панагюрска община СНИМКА: архив на oshtepan.com

Проект на СУ „Нешо Бончев“ е сред 9-те одобрени за финансиране по програма „Учим заедно“

Девет училищни проекта от 7 населени места впечатлиха експертното жури във второто издание на програма “Учим заедно”. Училищата ще получат финансиране от общо 240 000 лв. за реализиране на проектите през учебната 2023/2024 г. Експертното жури е прегледало всичките 89 кандидатури на училища от 26 области, като във втория етап на подбор е провело 27 интервюта с училищните екипи, от които са избрани 9-те финалисти. Сред тях е и проектът на СУ „Нешо Бончев“ – Панагюрище.

Програмата “Учим заедно” се реализира от фондация „Заедно в час” и цели да стимулира училищата да предложат и приложат работещи решения, които допринасят за преодоляване на конкретни предизвикателства в образователната система с пряко въздействие върху уменията и успеха на учениците.

Сред дейностите, заложени в одобрените за финансиране проекти, има включени:

  • Обучения на училищните екипи и вътрешни квалификации;
  • Менторски програми за ученици и учители;
  • Интегриране на практики развиващи уменията за саморегулирано учене и социално-емоционалните умения в редовните часове.
  • Извънкласни занимания за повишаване уменията за саморегулирано учене през развитието на знания по български език и математика;
  • Провеждане на изнесени лагери за развитие на умения;
  • Фокусиране на работата на професионалните учещи общности върху развитието на умения за саморегулирано учене;
    • Въвличане на родителите в училищния живот.

    Одобрените училища започнаха подготовката по изпълнение на проектите. Всички успешни практики от реализираните проекти ще бъдат достъпни за образователната общност през специална онлайн Платформа за саморегулирано учене, която предстои да бъде изградена в рамките на следващата учебна година. Тя ще е безплатна и ще позволи на учители и училища от цялата страна да задълбочат работата си заподобряване уменията на учениците за саморегулирано учене.

    ИЗТОЧНИК: Заедно в час 

Вижте още

Дни на отворени врати се проведоха в „ОПТИКС“ АД

Екипът на „ОПТИКС“ АД за поредна година проведе Дни на отворени врати в различни производствени …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.