Водещи новини
Момент от лагера на детсските полицейски управления СНИМКАТА е предоставена от ОДМВР - Пазарджик

Учениците от Детските полицейски управления придобиха нови теоретико-практически знания и умения на лагер в Семково

Въпреки разгара на лятната ваканция, инициативите по Националната превантивна програма „Детско полицейско управление” в област-Пазарджик не спират. Проведе се обучителен лагер за доброволците от Детското полицейско управление при ОДМВР-Пазарджик в Почивната база на Технически университет в Семково.  В инициативата участваха 77 ученици от Пазарджик, Септември, Пещера, Панагюрище и  Велинград. Те бяха водени от своите преподаватели и полицейски служители от всички полицейски управления в региона. Сред прекрасната природа на Национален парк „Рила” децата  придобиха теоретико-практически  знания и умения за ориентиране в природна среда,  тактики за ходене на дълги разстояния при планински преходи, начини за построяване на заслони от налични материали. Научиха се да правят различни видове алпийски възли,  припомниха си правилата за безопасно поведение в планината, оказване на долекарска помощ , пренасяне на пострадал в планински условия. Акцент бе поставен на опазването на гората от пожари и замърсяване. Експерти от природния парк разкриха пред доброволците важното значение на маркировката в планината, характеристики на голямото биоразнообразие на парка. Децата надградиха и своите умения по „Полицейска лична защита“.

На доброволни начала в обучението с много ентусиазъм се включиха експерти от Национален парк „Рила“, представители от сдружение „Планинско спасяване” в Пазарджик, г-н Евгени Попов от  туристическо дружество  „Незабравка“ гр. Септември.

ИЗТОЧНИК: Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Вижте още

Панагюрище отново е столица на млада България. Провежда се Националният фестивал „Родолюбие”

Деветнадесетото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на патриотична песен „Родолюбие” се провежда в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.