четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини
СНИМКАТА е на Импресарска къща

Ще гледаме как някои пият „Кафе с приятели“

 Юлиан Вергов, Моню Монев и Иван Радоев ще играят на панагюрска сцена в комедията „Кафе с приятели“ на театър „Българска армия“ “ София. Панагюрци могат да гледат постановката на Иван Урумов на 6 юли от 19.00 часа в Театър Дом – паметник.  
Тази безобидна комедия, обрисуваща провалена „свалка” на трима типични представители на градската бохема от периода на 60-те години в София, предизвиква много коментари и противоречиви оценки. Някои съвременници на епохата виждат себе си в образите на героите, за които емблематичните по онова време заведения – кафето на „Кристал”, „Прага”, „Астория” … , са не само места за срещи, а и сцена за лична изява пред дамите от градския елит.
Други се припознават в обсъжданите от тях персонажи… В крайна сметка, част от „критиката” гръмко протестира срещу публикуването на пиесата. Въпреки това в следващите години „КАФЕ С ПРЕТЕНЦИЯ” се играе в Габрово, както и на сцената на Хасковския театър, където режисьор е Еди Шварц, а ролите се изпълняват от Васил Михайлов, Стефан Германов и Георги Енчев.
Комичният сюжет на „Кафе с претенции“ ни пренася в София през 1966г. в апартамента на Милчо (Юлиан Вергов) – 43-годишен, началник на рекламно бюро.
Намираме го там заедно с „авера му” – 43 годишния Милко (Иван Радоев). Тече трескава подготовка в очакване на две дами, заговорени случайно през деня, на кафе по „Раковска” … Напътствията на доста по-опитния в свалките Милчо почти вдъхват кураж на Милко, който макар и архитект е довел кариерата си до заветната длъжност „завеждащ техническата документация на службата”, а по отношение на жените е крайно неопитен. В кулминацията на подготовката, в апартамента пристига, неканен, и третият им приятел – 43-годишният Минко (Моню Монев), научен сътрудник по старобългарски. Неговото съкровено желание е да избяга от „семейния уют”, в чиито окови скоро е попаднал и да пийне с приятелите. Тази вечер и нейната неочаквана развръзка пораждат куп нелепи и смешни ситуации.

Вижте още

Лазорровден е! Честит празник на имениците!

Лазаровден е християнски празник, посветен на Лазар от Витания и неговото чудотворно възкресение от Иисус …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.