събота , 20 април 2024
Водещи новини
Момент от Международния фестивал по фоиерверки през 2022 година СНИМКА: Николай Гареев

На 9 юни започва Х-ото издание на Международния фестивал по фойерверки

 Международният фестивал по фойерверки в Панагюрище започва утре, 9 юни, и ще продължи до 11 юни. Организатори са Община Панагюрище и „Огнена хризантема” ЕООД. Генерални спонсори на Международния фестивал по фойерверки са  „Асарел-Медет” АД и Община Панагюрище. С финансова подкрепа участва и „Оптикс“ АД.

Отборите, които ще участват в десетото издание на Международния фестивал по фойерверки са от Андора, Германия и Италия. По регламент условията за всички участници са еднакви:  състезателните отбори ще представят 2-минутно свободно фойерверк шоу, което няма да се оценява. След това ще имат 3 до 7 минути, в които да представят своето състезателно шоу. Подсигурени са еднакви по вид ефекти и материали. Големината на бомбите е идентична за трите отбора, а броят на фойерверките е равен. 

Подгряваща заря, която е извън състезателната програма, и тази година ще бъде изпълнена от „Огнена хризантема” ЕООД. Община Панагюрище е подготвила богата концертна програма във всяка една от трите вечери.

Вижте още

ПРОГРАМА за тържествата по повод 148 години от Априлското въстание

 Тази година поради обективни обстоятелства възстановката, която Регионален клуб „Традиция“ организира, няма да е на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.