петък , 19 април 2024
Медалистите заедно с Желязко Гагов, който бе част от съдийския състав СНИМКАТА е от фейсбук профила на г-н Гагов

Таекуондистите Петър Костурков и Силвана Байкова се върнаха с бронзови медали от Европейското в Италия

От 17 до 24 април в спортната зала на Лидо ди Йезоло, Италия, се проведе Европейското първенство по таекуон-до. В него участваха 773 състезатели във всички категории и дисциплини от 31 държави. Равносметката за българския национален отбор е 14 златни, 22 сребърни и 34 бронзови медали. Заслуга за този триумф имат и панагюрски таекуондисти от Спортен клуб „ОДИН“, които бяха включени в националния тим. В отборната надпревара по спаринг при юношите младша възраст Петър Костурков взе бронзов медал. Със същия медал е и Силвана Байкова от отборното по спаринг при девойки старша.

Отборът на юношите младша бе в състав: Николай Ангелов, Александър Огнянов, Егор Спесивцев, Петър Костурков, Георги Димитров, Виктор Аспарухов. За отбора на девойки старша се състезаваха Ферай Ахмедова, Росина Камбурова, Цветелина Георгиева, Силвана Байкова, Йоана Борисова, Петя Стефанова.

Иван Велев, третият панагюрски таекуондист, не успя да се пребори за медал, но научи много през последните няколко седмици на подготовка и на самото състезание. Знания и опит натрупаха и двамата медалисти, коментира Желязко Гагов, който бе част от съдийския състав на Европейското.

 

 

Вижте още

Отборът на „Войводите“ с 3 победи в областното футболно първенство

Поредно безапелационно представяне на младите надежди от отбора на „Войводите“ в първенствата на БФС в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.