четвъртък , 25 април 2024
Водещи новини
Глория Щрангова, Нона Немигенчева /в средата/ и Кристина Гочева _вдясно/ СНИМКАТА е предоставена от г-жа И. Гочева

Панагюрски славеи завоюваха призови места на конкурса „Път към славата“ и получиха покани за международни конкурси

И на XI-ото издание на Националния конкурс ‟Път към славата“ младите панагюрски славеи постигнаха огромен успех, преборвайки с конкуренция с по над 100 изпълнени песни във всяка възрастова група.

В категорията за поп вокал 15-годишната Кристина Гочева, ученичка на  музикалния педагог Нона Немигенчева, спечели III-то място в най-силната възрастова  група – четвърта /14-18 години/. За изпълненията си в „Световен хит“ и „Мюзикъл“ тя получи едногодишна стипендия от МОН и две покани за безплатни участия в международни конкурски –  за“Boztorgai” в  Казахстан и “Musicland” в Македония. За кратко време Кристина Гочева успя да завоюва сериозни отличия. На конкурса Песенна палитра“ в Карлово в своята възрастова група тя грабна най-голямата награда – Гран При.

За втора поредна година в „Път към славата“ беше включена и категорията ‟Звездата на Ваня Костова“ за вокал.В нея Кристиана Чуклева, възпитаничка на вокалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина, завоюва сребърен медал, а за изпълнението си в категорията  „Светове хит“ професионалното жури й връчи Диплома за отлично представяне.

Голям успех постигна и Глория Щрангова, ученичка на г-жа Немигенчева. В категорията „Звездата на Ваня Костова“ тя бе отличена с Купа за най-добро изпълнение и получи покана за безплатно участие през юли в международен конкурс в Рим, Италия. В трета възрастова група в същата категория Стивани Джунова, също възпитаничка на г-жа Немигенчева, получи Димплома за любимец на публиката.

Вижте още

Община Панагюрище съдейства за залесяване на 200 дръвчета

Норвежки клен, ясен и явор са основните видове дръвчета, които бяха засадени през изминалите почивни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.