четвъртък , 28 март 2024
Кристина ГГочева с приза СНИМКИТЕ са предоставени от родителите

Кристина Гочева и Мария Димитрова грабнаха приза „Най-добро вокално изпълнение“на конкурса“ Next artist „

Конкурсът „Next artist” е първият по рода си за бъдещи артисти изпълнители. Той се проведе в концертна зала Joy station, гр.София, и целта му беше да сближи децата, а не да се чувстват като конкуренция. Затова ги нямаше традиционните 1-во, 2-ро,3-то място, а на всички деца бяха раздадени подаръци от спонсори.

Чрез предварителна селекция във втори етап на конкурса бяха допуснати 3-ма възпитаници на Школата по поп и джаз пеене „Евгени Зумпалов“ към Центъра за подкрпа за личностно развитие – гр Панагюрище: Кристина Гочева, Мария Димитрова и Християн Балев. Техен музикален ръководител г-жа Нона Немигенчева. Хриси Балев  обаче беше възпрепятстван и не успя да присъства.

 Във всяка група, състояща се  от по 17-18 таланти, бяха избрани по 7, които получиха  различни отличия. Кристина Гочева и Мария Димитрова се представиха блестящо и грабнаха приза „Най-добро вокално изпълнение“.

Мария Димитрова

След изпълненията си в първия ден всички деца получиха групови задачи. Това ги обедини да работят цяла вечер заедно. На следващия ден показаха своите проекти, които не влияеха на решението на журито. Директорът на конкурса Искра Милкова -Ангелова разказа,че вдъхновението и е дошло от телевизионните формати. През последните 4 сезона е била педагог в X faktor. Там видяла,  че има пропаст между това какво иска музикалният бизнес и какво си мислят, че искат артистите. Какво правят школите в България и какво иска пазарът. За целта беше поканила известните продуценти Маги Халваджиян и Саня, с които жури и родителите проведоха дебат. Двамата разказаха интересни неща от света на бизнеса. В него едно от важните неща е, че един артист, за да е успешен, трябва да има ЕКИП, сподели за oshtepan.com майката на Криси Гочева. Според нея организацията на конкурса „“Next artist” е показала как се работи в екип.

Вижте още

Прошка моля, прошка давам

Днес е Сирни заговезни – Ден на всеобщо опрощение. Празникът поставя началото на най-продължителния пост през …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.