петък , 19 април 2024

„Асарел-Медет“АД дари средства за деца без родители и жени, пострадали от домашно насилие

„Асарел-Медет“АД подкрепи благотворителната вечер, организирана от Американската търговска камара в България по случай Деня на благодарността на САЩ. Панагюрската фирма бе представена от инж. Ивайло Василев, директор „Инвестиционни проекти и развитие“, и Бисерка Янева – директор „Човешки ресурси“. Благотворителната вечер се проведе на 22 ноември в София. „Асарел-Медет“ АД  дари средства за две каузи. Първата е проектът „Готови за успех“ на фондация BCause. По него се осигуряват средства за деца с отличен успех, които са загубили един или двама родители. Стипендиите са за отлични ученици в 11. и 12. клас и за студенти в държавни учебни заведения, изгубили единия или двамата си родители, или израснали в специализирана институция.  „Подкрепяме младежите не просто защото са ощетени от съдбата, а защото имат изключителни постижения, отличен успех и са целенасочени, мотивирани и активни. Чрез тази програма нашите стипендианти не само имат възможност да продължат образованието си, но и да получат подкрепа за старт в кариерата и да се запознаят с водещи работодатели“, казаха от фондация BCause.
Втората кауза, която „Асарел-Медет“ подкрепи, е проектът „Подкрепа за жени, пострадали от домашно насилие“. Той е насочен към организациите, които предоставят юридически, психологически и социални консултации и поддържат кризисни центрове за настаняване. Жените и техните деца получават сигурност и защита, емоционално възстановяване и социална рехабилитация. За да излязат от средата на насилие и да продължат живота си извън нея, им е необходимо окуражаване и вяра в самите тях и в техните възможности.
ИЗТОЧНИК И СНИМКА: Фейсбук страницата на „Асарел-Медет“ АД

Вижте още

Отборът на „Войводите“ с 3 победи в областното футболно първенство

Поредно безапелационно представяне на младите надежди от отбора на „Войводите“ в първенствата на БФС в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.