петък , 26 април 2024
Разследващ полицай Павлин Караколев СНИМКА:: Илия Немигенчев

Гимназисти от СУ „Нешо Бончев“ се запознаха с професиите на прокурора и разследващия полицай

Илия НЕМИГЕНЧЕВ
На 24 ноември в зала „Юг“ на Районен съд – Панагюрище се проведе поредната лекция от програмата на Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието – „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Лектори бяха  административният ръководител на Районна прокуратура – Пазарджик Радослав Бакърджиев и старши инспектор Павлин Караколев, началник-група „Охранителна полиция“ в РУ- Панагюрище при ОДМВР-Пазарджик. Двамата представиха професията на прокурора и на разследващия полицай. Районният прокурор направи исторически преглед на фигурата на прокурора като държавен обвинител, неговите правомощия и функции в целия наказателен процес, сподели за тежки, трудни и интересни казуси от своята 22-годишна професионална практика. Старши инспектор Караколев завладя обучаемите от гимназиален курс на СУ“Нешо Бончев“ с разказа си за оперативно-издирвателните мероприятия, извършени от разследващи полицаи, експерти и технически сътрудници, при разследването на действителен случай на самоубийство.
Учениците получиха ценни съвети как да се пазят от 7- те бича на съвремието ни: наркотици, алкохол, хазарт,тютюнопушене, порноиндустрия, интернет- пристрастяване и войната по пътищата. 

Вижте още

Мария Бегова ще получи общинската награда“Любородие“

Общинската награда за краеведческа дейност „Любородие“ ще бъде връчена на 19 април 2024 година от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.