събота , 20 април 2024
Пловдивският Митрополит Николай в храма "Свето Успение Богородично" в Панагюрище СНИМКА Илия Немигенчев

Рай, създен от чисти помисли, а не от райски газ, пожела на панагюрските деца Митрополит Николай

АВТОР Илия Немигенчев

В деня на Свето Въведение Богородично, християнското семейство и православната младеж в храма „Свето Въведение Богородично“ в Панагюрище бе отслужена тържествена литургия от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай. В своята проповед той се обърна към градоначалника на град Панагюрище г-н Никола Белишки и неговия заместник г-жа Галина Матанова,  към областния управител Трендафил Величков, народния представител Стефан Мирев и миряните, и най-вече към децата с посланието : „Посещението в храма не е въведение. Да влезеш в храма и да запалиш свещичка е посещение, не Въведение! Трябва да влезем и да останем в храма, да направим душата си храм, в който Бог да остане завинаги.“ На децата даде за пример пчелите с тяхното трудолюбие и отдаденост на доброто и светлината.

В края на тържествената литургия архиерейският наместник отец Атанас Манолов бе въздигнат в сан Ставрофорен свещеноиконом по случай 25 -годишното му служение на Бога!Празникът бе почетен от ученици в  начален етап на образование и гимназисти от 10 клас в  СУ“Нешо Бончев“ с класен ръководител г-жа Милка Пискова.

Присъствието на младежите стопли сърцата на свещенослужителите и тяхната радост бе изразена от Негово  Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, който им пожела рай, създен от чисти помисли, а не от райски газ. Хорът въздигна глас в прослава на Божията Майка, а душите на миряните се възвисиха в благодарствена молитва.

Вижте още

В Националния конкурс на революционно слово „Оборище- факел на свободата“ участваха 200 човека

На 13 април в с.Оборище, Панагюрска община, се проведе IX-ото издание на Националния конкурс за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.