събота , 20 април 2024
Водещи новини
СНИМКA pixabay

Критичен участък през зимата е пътят Панагюрище – Панагюрски колонии

За зимното поддържане на републиканските пътища в област Пазарджик са предвидени 106  машини, 15000 м3 пясък, 4300 тона техническа сол и 12 тона калциев хлорид. В процес на изпълнение е обект: „Превантивен ремонт на път 11-37 Пазарджик -Пещера – Батак. Очаква се ремонтните дейности да приключат до края на м. ноември 2022 г. Областно пътно управление и общинските администрации трябва да отделят особено внимание и технически ресурс за критичните участъци от пътната инфраструктура, които са основно в Родопската част на областта: Белово- Юндола; Варвара- Велинград – Юндола;

Батак-Картела, Пещера-Батак, района около село Свети Константин и курортен комплекс Цигов чарк, Юндола- Белмекен, пътят за село Фотиново и Велинград – Сърница.

В района на Средна гора е път Панагюрище – Панагюрски колонии.

В плана за зимно поддържане за отсечката на АМ „Тракия“, намилаща на територията на ОПУ – Пазарджик, са заложени 24 машини за зимно поддържане – снегорини, комбинирани машини, пясъкоразпръсквачи, товарачни машини и автомобили за патрулиране, както и 2820 тона техническа сол и 12 тона калциев хлорид. Това бе съобщено по време на заседанието на Областния щаб за защита при бедствия, което се проведе в началото на ноември в община Стрелча.

Вижте още

ПРОГРАМА за тържествата по повод 148 години от Априлското въстание

 Тази година поради обективни обстоятелства възстановката, която Регионален клуб „Традиция“ организира, няма да е на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.