събота , 2 декември 2023
Водещи новини
Събитието по откриване на читалищната учебна година завърши с хоро СНИМКАТА е предоставена от Регионалния център

Читалищната учебна година бе официално открита в област Пазарджик

Читалищната учебна година 2022-2023 за Регионалната мрежа от читалища бе открита. Домакин на събитието, подкрепяно от Община Лесичово, бе НЧ “Отец Паисий-1890 г.“ Темата на първия семинар бе: “Читалищата – културни политики и практики“. Целта – запознаване на професионалната общност с развиващите се държавни политики по опазване на нематериалното културно наследство и за развитие на регионите, чрез организиране на читалищната дейност на областно ниво, като усъвършенствани инструменти, механизми и практики.

Специален тематичен акцент бяха: участието на самодейните изпълнители и състави от читалищата в региона в XII Национален събор на българското народно творчество – Копривщица 2022 и читалищните номинации за Регионален етап на Националната система “Живи човешки съкровища – България 2022“.

 

Вижте още

Пазарджишкият съд обяви избора на кмет на община Панагюрище за недействителен поради…. Кметът Желязко Гагов ще обжалва решението пред по-висша инстанция

С Решение № 727/27.11.2023г. Административен съд – Пазарджик обяви за недействителен избора на кмет на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.