петък , 26 април 2024
Новото попълнение в "Асарел-Медет" АД СНИМКАТА е от фейсбук страницата на "Асарел-Медет" АД

Още 26 гимназисти подписаха трудови договори с „Асарел-Медет“ АД по програмата за дуално обучение

Двадесет и шест възпитаници на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище са най-младите кадри в екипа на „Асарел-Медет“ АД, след като подписаха своите трудови договори по програмата за дуално обучение в дружеството. Това са учениците от 11 клас, които се обучават по специалностите „Минна електромеханика“ и „Пътностроителна техника“.
В първия си работен ден момчетата и момичетата бяха приветствани от Стоян Боев, eксперт „Обучения“.. Инж. Цветан Чернирадев запозна учениците с правилата за здраве и безопасност при работа в компанията.
Това е шестият випуск от дуалното обучение на панагюрската професионална гимназия, който става част от екипа на „Асарел-Медет“АД. С единадесетокласниците бяха сключени трудови договори с регламентирано възнаграждение за 7-часов работен ден, при два работни дена седмично. Учениците получават още работно облекло, допълнителни фирмени обучения, карти за безплатно пътуване и за безплатна храна, както и доплащания за празници в зависимост от постигнатия успех в училище.
През настоящата учебна година в „Асарел“ ще се обучават общо 36 ученици от 11 и 12 клас, като бъдещите абитуриенти ще усвояват професията си в реална работна среда по 3 дни седмично.
ИЗТОЧНИК: Фейсбук страницата
на „Асарел-Медет“ АД

Вижте още

Мария Бегова ще получи общинската награда“Любородие“

Общинската награда за краеведческа дейност „Любородие“ ще бъде връчена на 19 април 2024 година от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.