Водещи новини
Антоанета Цонева СНИМКАТА е предоставена от Предизборния щаб

Антоанета Цонева: Слушайте разумни, а не фалшиви послания, когато гласувате!

Обръщам се към избирателите – дайте ни вашата сила, за да може “Демократична България” да защити единствения дневен ред, който е в полза на хората: един закон за всички, чиста от корупция страна, България, в която спокойно да отглеждаме децата си. Това призова в интервю за БНТ водачът на листата на “Демократична България” в Пазарджик Антоанета Цонева. 

“Не слушайте фалшивите послания на хора, които бяха срещу ваксините в парламента, а се оказаха ваксинирани, същите са против еврото, а държат спестяванията си в евро. Гласувайте за европейско бъдеще, за избора на нашите деца, те знаят най-добре как искат да изглежда техния живот”, призова Антоанета Цонева. 

От многобройните си срещи с избиратели в пазарджишко и в Софийска област тя знае коя е основната тревога на хората – да бъдат защитени доходите им и да бъде омекотен шокът от инфлацията. “Демократична България” предлага най-сетне да се въведе определение за енергийна бедност, за да може подкрепата да бъде добре прицелена тъкмо към хората в нужда. Трябва да извършим и реформа на пенсионната система, за да може нашите майки и баби, които са ни отгледали и които са изградили тази страна, да получават достойни пенсии”, каза Антоанета Цонева.

Заедно с втората в листата на обединението Александра Стеркова, тя посети над 60 населени места в пазарджишко в рамките на четвъртата за година и половина предизборна кампания, където двете проведоха десетки срещи с гражданите и местния бизнес.   

По думите й, хората много добре разбират какво означава “един закон за всички” – централна теза на “Демократична България”. И обеща нейната коалиция да е гарант за  чиста от корупция България. “Ако има привилегировани и недосегаеми, няма как да говорим за благосъстояние и за спиране на корупцията”, каза Цонева.

Пред БНТ тя разказа и за поредния опит да бъде саботиран машинния вот, именно в област Пазарджик, когато представители на местната власт от ГЕРБ се опитали да попречат на демонстрацията на гласуването с машина. “След сигнал от секретаря на общината, кандидатите на “Демократична България” били привикани в полицията, а на следващия ден кметът Никола Белишки изказал в местната преса тревогата си как се съхранява машината в опит да внуши на хората, че се прави нещо нередно. “Това показва как ГЕРБ не познават Изборния кодекс. В парламента ГЕРБ до последно искаха да влезе и хартиеното гласуване, сега го виждаме и на местно ниво”, коментира Цонева.

В ефира на БНТ тя съобщи и за други изборни нарушения. “Пак представители на ГЕРБ в местната власт ги виждаме на билбордове, като кмета на Септември, снимал се с кандидат-депутати. Подали сме жалба, но билбордовете още не са свалени”, каза Цонева. 

По думите й, продължават изборните проблеми и в смесените райони. Тя и нейни колеги огласиха множество манипулации на предишните избори с подвижните урни, за които се записват хора с фалшиви или нямащи отношение към вота ТЕЛК-ове. Изборният закон предвижда хората да имат сериозни проблеми с опорно-двигателния апарат, за да гласуват от вкъщи. В петък в Батак кандидатите и юристите на ДБ постигнаха съдебен пробив срещу неспиращите опити на ДПС да контролира вота, като заобикаля машинния вот и неправомерно разширява вота с подвижни урни. Административния съд в Пазарджик отмени разрешение на областния управител за необосновано разрешение за вот с подвижни кутии в Батак.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте още

Джудисти от 20 страни ще участват в турнира „Топалов Оупън“ в Панагюрище

На 15 и 16 юни Панагюрище ще е домакин на Осмото издание на Международния турнир …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.