четвъртък , 20 юни 2024
Водещи новини
СНИМКИТЕ са предоставени от Предизборния щаб

Нинова в Пазарджик: БСП в следващото управление е гарант за повишаване на доходите

Много партии днес обещават всякакви социални придобивки. Само БСП обаче отчита реално свършена работа за повишаване на доходите. Оценявайте ни по резултатите, а не по голи обещания. 12 години като опозиция на ГЕРБ се борихме социалната политика да стане приоритет и не успявахме. Сега за 7 месеца в управление направихме повече отколкото ГЕРБ за тези 12 години: Безплатни детски градини, увеличено майчинство, увеличени детски надбавки, необлагаем минимум за млади семейства с деца, увеличена минимална работна заплата, увеличени ваучери за храна, увеличени пенсии. При Борисов все не можеше, все нямаше пари. Сега как можа. Важно е да имаш воля да го направиш, да спреш кражбите, да спреш рекета върху фирмите и да мислиш за народа си.

Лъжат, че социалната политика води до дефицит в бюджета. Оставихме стабилен бюджет с излишък от 1.5 млрд. лв. Дефицитът ще дойде от решението на служебния кабинет за закупуване на нови 8 самолета за няколко милиарда лева. Сега, в тези тежки времена, тези пари трябва да отидат за повишаване на доходите и стабилизиране на икономиката.

Няма да допуснем да се орязват социални придобивки. Напротив, доходите трябва да се увеличат още, защото инфлацията изяде досегашното увеличение. Ние, БСП в следващо управление сме гарант за това, както бяхме социалният стълб в досегашното. Да не мислите, че е било лесно и винаги партньорите ни са били съгласни? Сега те се хвалят със социалната политика, но много добре знаят колко часове сме ги убеждавали, какъв натиск сме упражнявали, за да се случат нещата. За нас борбата с бедността и неравенствата, увеличаването на заплати и пенсии, подкрепата за социално и енергийно бедни си остава задача номер едно. Готови сме с първите 10 стъпки в първите 100 дни за решаването на тези проблеми. Подкрепяйки нас, помагате на себе си, на децата си, на родителите и семействата си да преминат по- леко през кризата.”

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Пазарджик, където се срещна с жителите на града, заедно с водача на левицата в Пазарджик – Драгомир Стойнев. В препълнената зала присъства и цялата листа на БСП.

Водачът на листатата в 13 МИР Драгомир Стойнев

Нинова призова на 2-ри октомври хората да излязат и да гласуват с номер 28.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте още

Джудисти от 20 страни ще участват в турнира „Топалов Оупън“ в Панагюрище

На 15 и 16 юни Панагюрище ще е домакин на Осмото издание на Международния турнир …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.