петък , 19 април 2024

При съвместна акция са задържани 11 лица, образувани са 16 досъдебни производства и са съставени 104 акта

Вчера на територията на област Пазарджик се проведе специализирана полицейска операция. Тя бе разпоредена от Главния секретар на МВР и касае противодействие на престъпността във всичките и аспекти, пътната безопасност и превенция на правонарушенията. В акцията участваха служители от секторите „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Противодействие на криминалната престъпност“, сектор „Пътна полиция“, районните управления в Пазарджик, Пещера, Панагюрище, Велинград и Септември, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик. Действията на органите на реда са подпомогнати от допълнителни екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив, както и представители на НАП, Областна дирекция „Безопасност на храните“, пожарната, Областна инспекция по труда.

Служителите са извършили проверки на 1967 лица и 1420 автомобила, инспектирани са 17 питейни и увеселителни заведения, 35 търговски обекта и 13 заложни къщи. По закона за МВР за срок до 24 часа са задържани общо 11 лица, като във връзка с проверките са образувани 16 досъдебни производства за установени престъпления, съставени са 104 акта от органите на полицията, а от представители на другите държавни органа са съставени 35 акта и констативни протоколи.

От пресцентъра на ОДМВР-Пазаржик посочват няколко по-характерни случая:

  • две незаконно притежавани ловни двуцевни пушки са открити от служители на РУ-Велинград и участъка в Сърница в местността Чехльово, в землището на Сърница
  • при проверка в имот в гр.Костандово екипи на РУ-Велинград и участъка в Ракитово са констатирали, че 39-годишен отглежда 15 растения с марихуана, всяко с височина между 0.5 и 1.5 метра.
  • на строеж в пазарджишкия квартал „Изток“ полицаи и трудови инспектори  констатирали, че на обекта работят четирима турски граждани без трудови договори. Освен това те са влезли на територията на страната ни с туристически визи и разрешеният престой у нас вече е изтекъл. Спрямо тях е взето административно отношение от служители на група „Миграция“ при Областната дирекция на МВР в Пазарджик.
  • в района на АМ „Тракия, в платното по посока за гр. София, екипи на сектор „Пътна полиция“ и ЗЖУ-Пловдив спрели лек автомобил „БМВ“. Установено е, че 25-годишен мъж от гр. Средец превозвал четирима чужди граждани без документи за самоличност. При проверката се оказало, че те пребивават незаконно на територията на страната ни и са граждани на Мароко. Шофьорът е задържан в ареста, а возилото е иззето.
  • установени са престъпления, свързани с управление на МПС, под въздействието на наркотици, на нерегистрирани МПС без табели или дерегистрирани такива.   

 

 

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.