събота , 20 април 2024
Водещи новини

Безплатни скринингови прегледи за туберкулоза от 19 до 23 септември в Пазарджик

В изпълнение на Национална програма за превенция и контрол  на туберкулозата в България за периода 2021-2025год., в  „СБАЛПФЗ-д-р Н. Пенчев-Пазарджик“ ще се проведат безплатни скринингови прегледи за туберкулоза. Прегледите, в рамките на кампанията Седмица на отворените врати, ще се извършат от екип специалисти – д-р Ст. Михалева, д-р Р. Аврамов и д-р А. Дончев  за периода 19.09. – 23.09.2022 год. от 08.00 до 12.00 часа.

Целта на инициативата е да се повиши обществената информираност по отношение на туберкулозата, да се даде възможност на всеки за достъп до здравни услуги, както и да се промотира здравословният начин на живот. В Седмицата на отворените врати на всеки желаещ ще се предлага скриниг на риска от туберкулоза чрез анкета и консултации.  На съмнителните за туберкулоза лица ще се извършат прегледи и допълнителни изследвания, съобщиха от пресцентъра на РЗИ – Пазарджик.

Вижте още

В Националния конкурс на революционно слово „Оборище- факел на свободата“ участваха 200 човека

На 13 април в с.Оборище, Панагюрска община, се проведе IX-ото издание на Националния конкурс за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.