петък , 19 април 2024
Участниците в спортното събитие СНИМКАТА е от сата на Община Панагюрище

Юношите на ФК „Оборище“ победиха отбора на учителите в мач под надслов „Бъди активен, не агресивен!“

Днес на стадион „Орчо Войвода“ в Панагюрище се проведе футболна среща на поколенията, част от превантивна програма срещу агресия, зависимости и рисково поведение на Местна комисия за борба срещу  противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Панагюрище под надслов „Бъди активен, не агресивен“. В инициативата се включиха учители от всички училища в Панагюрище, заставайки срещу отбора на юноши от ФК „Оборище“ – Панагюрище, с треньор Пламен Славеев. Отборът на учителите беше в състав: Николай Петров, Нистор Хаинов, Георги Георгиев, Красимир Костов, Иван Ангелков, Петър Лазаров и общинският съветник Иван Раков.

Футболната среща премина в спортментски дух и много позитивни емоции. Младите надежди победиха отбора на учителите. Голмайстори за ФК „Оборище“ бяха Станислав Варадинов, Велислав Стоянов и Никола Христев, а за отбора на учителите точно попадение направи  г-н Иван Раков.

Спортът е средство за социално включване на младите хора и за създаване на умения за позитивни контакти и взаимодействия. Практикуването на спорт подобрява паметта, развива познавателните способности, координацията, създава условия за изграждане на социално отговорно поведение чрез насърчаване на здравословен начин на живот, превенция на агресия и различни форми на зависимости сред младите хора.

Всички участници в спортното събитие получиха грамоти за отличното им представяне, връчени от секретаря на МКБППМН г-жа Мария Джамбазова и тениски с логото „Бъди активен, не агресивен“.

ИЗТОЧНИК: сайт на Община Панагюрище

 

Вижте още

Областният управител Валентина Кайтазова насрочи на 14 април консултации за състава на РИК Пазарджик за предстоящите избори

Във връзка с изготвяне на предложение за назначаване на Районна избирателна комисия Пазарджик (РИК) за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.