петък , 26 април 2024

СИК-овете в област Пазарджик за вота на 2 октомври ще са 359, като в 321 ще се гласува само с машина

В Областна администрация – Пазарджик днес бяха доставени първите изборни книжа за изборите за народни представители на 2 октомври. Удостоверенията за гласуване на друго място са 2200 и 110 са регистър към тях, определени за област Пазарджик. Доставката е централизирана, изборните книжа и материали се транспортират от София до съответните областни администрации по график с охрана от МВР и ще бъдат разпределени на общините в областта поетапно с всички останали изборни книжа.

Всички общини получиха от Областна администрация – Пазарджик предварителните избирателни списъци, предоставени от ГРАО – София. Съгласно хронограмата на ЦИК, предварителните списъци се обявяват от общинските администрации и се публикуват на интернет страницата на всяка община.

 В 13 МИР-Пазарджик заявените бюлетини са 238000, а предварителният брой на избирателите е 236 986. Общият брой на секциите към момента е 359. С под 300 избиратели са 29, а секциите, в които ще се гласува само с машина, са 321. Общо 9 са до момента заявените секции от лечебни заведения и социални услуги в областта, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Пазарджик.

Вижте още

От 1 април е пожароопасен сезон в горските територии на област Пазарджик

Със своя заповед областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова определи за пожароопасен сезон в горските …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.