сряда , 24 април 2024
Водещи новини
Празна класна стая

Родителите на първокласници и осмокласници ще получат по 300 лева еднократна помощ и тази година

Семействата на деца, записани в първи и в осми клас, могат да кандидатстват за еднократна целева помощ от 300 лева до 15 октомври. Средствата се отпускат без доходен критерий, информира БНР.
Формулярите за кандидатстване са на сайта на Агенцията за социално подпомагане и във всички териториални дирекции на Агенцията. Заявленията могат да се подадат и по електронен път.
Миналата учебна година държавата реши помощите да се плащат и на записани в училище осмокласници, а не само на първокласници, като бе премахнат и подоходният критерий.
За да получат държавната финансова помощ, родителите трябва да представят бележка, че детето им е записано в осми или в първи клас, която да представят  в Агенцията за социално подпомагане.
За първия учебен срок се превежда половината от сумата, а втората част до един месец след началото на втория учебен срок, но само ако детето продължава да посещава училище. В противен случай родителите връщат получената сума. Средствата се връщат на държавата и ако ученикът в първи или осми клас натрупа повече от пет неизвинени отсъствия.

Вижте още

Да загасим за 1 час осветлението в „Часът на Земята“!

Община Панагюрище се присъединява към поредното издание на най-мащабната глобална природозащитна инициатива „Часът на Земята“. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.