Госпожа Нона Немигенчева /в средата/, Надежда Ковачева и Кристина Гочева с част от членовете на журито. СНИМКАТА е предоставена от родител

ЮНЕСКО поднови официалните си отношения с НДФ „13 века България“

Със свое писмо от 25 юли 2022 Жан Ив Льо Со, директор на Бюрото за стратегическо планиране на ЮНЕСКО, потвърждава от името на Генералния директор на организацията, че официалните отношения с Националния дарителски фонд „13 века България“ са подновени със срок до 2027 година.

Фондът е единствената по рода си организация в България с подобен статут. Той се присъжда, съгласно Директивите за отношенията на ЮНЕСКО с фондации и подобни институции, одобрени от 26-ата сесия на Генералната конференция, за осъществяването на цели в съответствие с идеалите на ЮНЕСКО и етичните принципи, утвърдени от международната общност, включително тези, прокламирани от Всеобщата декларацията за правата на човека, за принос в осъществяването на програмата и целите на ЮНЕСКО и за реализирането на проекти в духа на международното сътрудничество и взаимопомощ, с респект към културната идентичност.

НДФ „13 века България“ в съответствие с приоритетите на ЮНЕСКО ще продължи активно да подпомага културата, образованието, изкуството.

ИЗТОЧНИК: Министерството на културата

Вижте още

„Луд за отвързване“ идва на1 април в Панагюрище

Димитър Туджаров-Шкумбата, който е сред любимците на българите, ще представи пред панагюрска публика своя спектакъл …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.