петък , 19 април 2024
Участниците в лятната баскетблна акадамия, която тази година се провежда в Панагюрище. СНИМКИТЕ са предоставени от организаторите на събитието

Панагюрище е домакин на лятната баксетболна академия за ученици с изучаване на английски език

На 24 юли в зала “ Арена Асарел“ в Панагюрище започна първата по рода си лятна баскетболна академия с обучение по английски език. Тя се организира от ДАРБИ и английското пансионатно училище Earlscliffe Sixth Form. В нея се включихаа 70 деца на възраст от 10 до 17 години. Те ще имат възможност да участват в планирания за 2023 конкурс за няколко частични и една 100% стипендия, които училището Earlscliffe ще предостави на най-изявените таланти. На академията присъстват и скаути от Италия и Сърбия.
Програмата се провежда в парк-хотел „Асарел“, а тренировките в зала „Арена Асарел“, която е едно от най-модерните спортни съоръжения в България. Тя отговаря на всички изисквания на международните спортни федерации  за провеждане на световни и европейски първенства, купи и турнири от най-висок ранг.
Стремежът да откриват и помагат за развитието на талантливи деца винаги е била основна движеща сила за ДАРБИ и Darbi College. Благодарение на това, редица млади таланти се реализираха успешно както в спорта, така и академично, стартирайки кариерата си от конкурса за стипендии на ДАРБИ и Brooke House College. Тази година той се проведе за 14-та поредна година.
По време на академията децата ще бъдат тренирани и обучавани на английски език. Екипът от треньори е съставен от четирима професионалисти от България, двама от Англия и един от САЩ.Съмишленик и съорганизатор на академията е един от най-добрите български баскетболни състезатели – Георги Боянов.
По време на баскетболната академия, освен всекидневните тренировки, ще се проведат и няколко събития, мачове и състезания за умения и качества. На място участниците ще могат да получат информация за възможности за спортни и академични стипендии в университети в САЩ и Европа.
С баскетболната академия ДАРБИ цели да постави началото на една дългогодишна традиция, която да
дава възможност на млади баскетболни надежди от България да продължат своите обучение и развитие в престижни учебни заведения от цял свят и да започнат своята баскетболна кариера.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.