вторник , 23 април 2024
Водещи новини
Зала "Арена Асарел" СНИМКА: архив на oshttepan.com

Лятна баскетболна академия с английски език откриват на 24 юли Панагюрище

Лятна баскетболната академия се организира от ДАРБИ и английското пансионатно училище Earlscliffe Sixth Form. В нея ще включат  70 деца на възраст от 10 до 17 години, като те ще имат възможността да участват и в планирания за 2023 конкурс за няколко частични и една 100% стипендия, които училището Earlscliffe ще предостави на най-изявените таланти. На академията ще присъстват и скаути от Италия и Сърбия.

ОФИЦИАЛНОТО ОТКРИВАНЕ НА АКАДЕМИЯТА е на 24 юли от 16 часа в зала „Арена Акарел“.
Програмата се провежда в парк хотел „Асарел“. Тренировките ще се
провеждат в спортната зала „Арена Асарел“, която е едно от най-модерните спортни съоръжения в България. Тя отговаря на всички изисквания на международните и спортни федерации и техните стандарти и критерии за провеждане на Световни, Европейски първенства, Купи и Турнири от найвисок ранг.

Стремежът да откриват и помагат за развитието на талантливи деца винаги е била основна движеща сила за ДАРБИ и Darbi College. Благодарение именно на това, редица млади таланти се реализираха успешно, както в спорта, така и академично, стартирайки кариерата си от конкурса за стипендии на  ДАРБИ и Brooke House College. Тази година той се проведе за 14-та поредна година, а баскетболната академия си поставя не по-малко високи цели в дългосрочен план.
По време на академията децата ще бъдат тренирани и обучавани на английски език. Екипът от треньори е съставен от четирима професионалисти от България, двама от Англия и един от САЩ.
Съмишленик и съорганизатор на академията е един от най-добрите български баскетболни
състезатели – Георги Боянов.
По време на баскетболната академия, освен всекидневните тренировки, ще се проведат няколко събития, мачове и състезания за умения и качества. На място участниците ще могат да получат информация за възможности за спортни и академични стипендии в университети в САЩ и Европа.
С баскетболната академия ДАРБИ цели да постави началото на една дългогодишна традиция, която да дава възможност на млади баскетболни надежди от България да продължат своите обучение и
развитие в престижни учебни заведения от цял свят и да стартират своята баскетболна кариера.

Earlscliffe е независим английски колеж с над 50-годишен опит в преподаването и приемащ ученици
на възраст от 15 до 19 години от всички краища на света. Училището е сравнително малко и
благодарение на това всеки ученик среща подкрепа и насърчение докато първоначално се установи и
след това, докато продължава своето обучение там.
Earlscliffe предлага образователната квалификация A Level, както и богато разнообразие от
допълнителни дейности и летни езикови програми.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.