петък , 26 април 2024
Отборъът на ТК "Панагюрище" след края на състезанието в Плевен. СНИМКАТА е предоставена от клуба

Момичетата и момчетата от ТК „ПАНАГЮРИЩЕ“ се представиха отлично на Държавното първенство в Плевен

В гр. Плевен на 10 и 11 юни се проведе Държавният отборен и личен финал  по тенис на маса за момчета и момичета до 11 години. Тенис клуб „Панагюрище” участва ис момчета, и с момичета. В оспорвана отборна надпревара момчетата в състав: Димитър Димитров,Илия Зубев, Александър Раленеков и Калоян Петков с шест  победи и една загуба от шампиона „Комфорт“ . Варна, завоюва вицешампионската титла и сребърни медали. Постигнатото се оценява като много добър успех,имайки предвид, че основният състав е по-малък на години от шампионите, коментира треньорът Борис Влахов. Той разказа: В цялата отборна надпревара Димитър Димитров записа само победи,като единствената му загуба е от личния шампион Мирослав Шмит от „Комфорт“ -Варна. Илия Зубев игра на високо ниво и заедно с Александър Раленеков допринесоха за вицешампионската титла.

    Клубното ръководство и треньорът Борис Влахов са изключително доволни и от представянето на момичетата,които спечелиха  5-то място, като Ема Накова постигна само победи в отборната надпревара. Ради Захариева, която бе най-малката, допусна две загуби, но показа  воля и характер.

    Моника Йосифова и Златина Норчева, независимо от малката си възраст, са гаранция,че сладващата година ще бъдат най-сериозният конкурент.

   Участващите отбори в Државното първенство при момчетата бяха 13, а при момичетата 11 .

    В личната надпревара Ема Накова се представи много добре и завоюва бронзов медал губейки единствено от шампионката на „Комфорт“ – Варна.

Ема Накова

     Ради Захариева игра добре,но не можа да се класира сред призьорите.

    При момчетата Димитър Димитров и Илия Зубев се класираха в 1-вата осмица отпадаики от медалистите на „Комфорт“ Варна. Александър Раленеков имаше лошият жребий да срещне шампиона Мирослав Шмит

    Това е поредно доказателство, че ТК „Панагюрище“ разполага с едни от най-качествените млади надежди и те са гаранция за бъдещи успехи, коментира Борис Влахов.

    Тази седмица предстои последен кръг на АРГ жени, на който панагюрските състезателки имат шанс да спечелят медали. Оборът ще е в състав: Каролина Лилова, Десислава Ботева, Нелина Петришка, Йоана Ботева и Мариета Димитрова. УСПЕХ!

Вижте още

Община Панагюрище съдейства за залесяване на 200 дръвчета

Норвежки клен, ясен и явор са основните видове дръвчета, които бяха засадени през изминалите почивни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.