петък , 19 април 2024
Фойерверки. СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Норвегия е победител на Международния фестивал по фойерверки в Панагюрище

И третата вечер на Международния фестивал по фойерверки в Панагюрище – 12 юни,  започна с концертна програма. На сцената, направена на площад „20 април”, първа пя  рок група „Bad Attitude“, след която излязоха музикантите от група Б.Т.Р, любимци на мнозина от многобройната публика. Началото на фестивала по фойерверки  с впечатляваща подгряваща заря постави панагюрската фирма „Огнена хризантема” ЕООД на Иван Иванов. След нея отборът на Норвегия показа стилно 5-минутно свободно фойерверк шоу. Кулминацията бе  състезателното шоу на отбора от Норвегия, от което цяло Панагюрище След състезателната програма вечерта продължи с концерт на рок група „Bad Attitude”.

Журито, оценяващо участниците в Международния фестивал по фойерверки в Панагюрище. СНИМКАТА е от сайта на Община Панагюрище

Награждаването на победителя беше емоционалният завършек на тридневния фестивал по фойерверки, който е единствен в България. Журито в състав: Никола Белишки – кмет на община Панагюрище, Галина Матанова – зам.-кмет на община Панагюрище, Николай Пелтеков – генерален директор на „Асарел Медет” АД, и Желязко Гагов – директор на дирекция „Маркетинг” на „Оптикс” АД, класира на първо място отбора на Норвегия.     

За първи път с пиро-мюзикъл на „Огнена хризантема” ЕООД фестивалът бе официалното закрит. Припомняме, че своето майсторство за съчетаят пиротехника с музика  в първите два дена  на първенството показаха отборите от Германия и Полша. Второ място журито даде  на Германия, а на трето класира поляците.

Генерален спонсор на събитието и този път бе – „Асарел-Медет” АД. Събитието се осъществява и с финансовата подкрепа на „Оптикс“ АД. И двете форми получиха грамоти от организаторите на фестивала Община Панагюрище и „Огнена хризантема“ ЕООД. Водещ и през трите дни на фестивала  беше Павел Владимиров – Павката – лице на Българска национална телевизия.

Отборът на Норвегия, победителят. СНИМКАТА е от сайта на Община Панагюрище

 

Вижте още

Отборът на „Войводите“ с 3 победи в областното футболно първенство

Поредно безапелационно представяне на младите надежди от отбора на „Войводите“ в първенствата на БФС в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.