петък , 19 април 2024

ДНЕС от 21 часа – послание за мир в Деня на Европа със светлинния 3D спектакъл „Представи си“

Европейският парламент в България отбелязва 9 май – Деня на Европа – с триизмерно видео мапинг шоу на фасадата

на Национална галерия/Квадрат 500 в София. Светлинният спектакъл „Представи си“, посветен на темата за мира и основните европейски ценности, е част от Фестивала за светлинно изкуство LUNAR. Шоуто ще може да бъде гледано онлайн от 21.00 ч. ДНЕС, 9 май, на интернет страницата на Европейския парламент в България, както и във Facebook и YouTube.
Историята, разказана чрез спектакъла, ще бъде представена през погледа на млад човек, у когото се борят вътрешните гласове на страха, съмнението, но и на надеждата и вярата. Чрез емоциите, съпреживени по време на спектакъла, до всеки зрител ще може да достигне посланието за мир като една от основните цели, залегнали в основата на създаването на Европейския съюз. В Европейската година на младежта, стремежът към истината и осъзнаването на личната отговорност на всеки за нейното отстояване е от особено значение. Утвърждаването на реалност, в която на почит са човешкото достойнство, демокрацията и върховенството на закона, и която се гради на равни права между хората и свобода на словото, е въпрос на избор.Избор, който правим всеки ден. Отбелязването на Деня на Европа през 2022 г., повече от всякога, цели да утвърди мира на стария континент като неотменна ценност.

Вижте още

„БУНАЙ“ АД Ви честити Трети март

Мениджърсският екип на „БУНАЙ“ АД поздравява своите служители, работници, партньори и техните семейства с Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.