вторник , 23 април 2024
Водещи новини
Полицейска кола. СНИМКА: архив на oshtepan.com

Тръгвайте на път спокойни и подготвени, не предприемайте рискови маневри, призовават от полицията

Във връзка с предстоящите празнични и почивни дни МВР очаква засилен трафик.

От изключителна важност е осигуряването безопасността на движението. Отново голям брой униформени служители ще бъдат ангажирани с тази дейност. В районите на АМ „Тракия”, главните пътища Пловдив-Пазарджик-Белово-Костенец, Пазарджик-Панагюрище-Стрелча, Пазарджик-Пещера-Батак-Цигов чарк, Варвара-Велинград, Пещера-летовище Свети Константин ще бъдат насочени основните полицейски сили, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик
В контрола на пътното движение максимално активно ще се включат и наличните технически средства за контрол на скоростта. В някои от празничните дни полицейските екипи от районните управления в областта ще бъдат подпомогнати от мобилни екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.
От анализа на пътно-транспортните произшествия по време на Великден се оказа, че най-голям брой леки ПТП са станали в натоварените дни в участъка на АМ „Тракия”. Основната причина за това са разсейването на водачите, шофирането без необходимата дистанция или неправилното изпреварване, движението в аварийната лента. Затова от полицията отправят апел към всички водачи да тръгнат на път подготвени, спокойни, търпеливи, да не предприемат необмислени или рискови маневри, да не снимат с мобилните си телефони по време на движение, внимателно да следят обстановката на пътя. Не сядайте зад волана, ако не се чувствате добре, ако сте употребили алкохол или лекарства, влияещи върху двигателната координация и сетивата, призовават още от ОДМВР-Пазарджик.
Криминалистите съветват, ако по време на празничните дни напуснете жилището си за повече време, не забравяйте отключени врати, недобре затворени прозорци на тераси, санитарни помещения, неукрепени врати на гаражи и мазета. Старайте се да не разгласявате в социалните мрежи за вашето отсъствие, а нека за него да знаят само най-близките. Предупредете и съседите си да са бдителни и, ако чуят съмнителен шум от апартамента ви, да подадат сигнал на телефон 112.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.