събота , 27 април 2024

Концерт на ДА „Филип Кутев“, възстановка, заря и поклонение в м.Оборище са акцентите в програмата на Панагюрище за честване на Априлската епопея от 1876

Началото на тържествата в Панагюрище по случай 146-та годишнина от Априлската епопея ще бъде поставено на 30 април

с програма на Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“. Празничната програма ще започне в 20:00 часа на площад „20 април“.
На 1 май честването ще започне в 10:30 часа с литийно шествие от Исорически музе – Панагюрище до площад „20 април“, кдето ще има ритуал по издигане на Националното знаме на Република България.
В 11:00 часа в църквата „Свето Введение Богородично“ свещениците от Панагюрска духовна околия ще отслужат молебен за благоденствие на българския народ.
В 11:30 часа жителите и госите на Панагюрище могат да гледат традиционната военно-историческа възстановка „Мъжество и саможертва – Панагюрище 1876“.
Полагането на венци и цветя пред мемориален комплекс „Априлци“ е предвидено за 12:45 часа.
Националният митинг-заря ще бъде в 20:30 часа на площад „20 април“.
Пред паметника в местността Оборище на 2 май в 11:00 часа ще се състои традиционното всенародно поклонение-събор с тържествен молебен-водосвет и полагане на цветя.
По традиция програмата ще завърши с народно веселие пред хижа „Оборище“.

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.