Районен съд-Панагюрище връчи сертификати на гимназисти от СУ „Нешо Бончев“

 

Районен съд – Панагюрище отбеляза Деня на Българската Конституция с връчване на сертификатите на гимназистите

от СУ „Нешо Бончев“, участвали в едногодишния курс по програмата „Съдебнната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Церемонията бе на 19 април в конферентната зала на Исторически музей – Панагюрище. Гости бяха адвокат Цветана Чопаринова, старши инспектор Павлин Караколев, началник-група „Охранителна полиция“ в РУ-Панагюрище, доктор Марин Балтов – главен асистент в Катедрата по съдебна медицина и деантология в Медицински университет – Пловдив. И тримата са били лектори на гимназистите от СУ „Нешо Бончев“, участвали в едногодишния курс. 


Съдия Диана Стателова даде начало на събитието, като подчерта, че правото е наука за доброто и справедливостта. я изрази надежда бончевци да станат посланици на правото, обяснявайки на хората, че то прави житейската картина по-добра.
Сертификатите на бончевци връчи председателят на Районен съд – Панагюрище Емилиан Венчев. След това съдия Стателова изненада всички от правосъдната институция със символични подаръци за добрата работа и доброто сътрудничество.

Вижте още

На 15 февруари съветниците ще приемат Бюджет 2024 на Община Панагюрище и Стратегия за упрявление на общинската собственост

Най-важният документ за функционирането на една община, който определя и посоката на политиката на местната …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.