петък , 26 април 2024

Вицешампионска титла спечели Тенис клуб „Панагюрище“

От 7 до 10 април в гр. Варна се проведе Държавното отборно и лично първенство по тенис на маса до 13 г.

Тенис клуб „Панагюрище” участва с момчета и момичета в състав: Матея и Йордан Генови, Димитър Динитров, Александър Раленеков, Ема Накова, Ради Захариева и Дария Ушева.
До отборните финали панагюрските състезатели стигнаха, след като се класираха на първенството на Южна България, на което момчетата взеха 1 място, а момичетата 3-то.
Отборите бяха разделени в две групи по 4 отбора в група, играейки всеки срещу всеки. Тимът на момчетата на „Панагюрище“ стана първи в групата, като завоюва победи срещу „Кабаков“, Шумен, с 3:0, отбора на „Надежда“, София, с 3:0 и в изключително тежък мач с отбора на „Дунав“, Русе, който завърши с 3:1 за панагюрските момчета. Те загубиха с 1:3 от отбора на гр. Златица и 1:3 от отбора на „Комфорт“, Варна, но победиха отбора на „Кабаков“, Шумен,  3:1.
В следващия етап на полуфинала момчетата загубиха с 1:3 от отбора на Момчилград. В малкия финал за бронзовите медали в изключително драматичен мач отборът ни загуби от „Дунав“, Русе, с 2:3 и остана на 4-та позиция.

Момичетата в спор за 5-6 място загубиха с 1:3 от отбора на „Надежда“, София.

В личната надпревара в първата осмица се класираха Ема Накова и Матея Генов на двойки, Димитър Димитров с Димитър Стоев 9-16, Александър Раленеков – Петър Колчаков 17-32, Ради Захариев- Дария Ушева 9-16 място. Смесени двойки Йордан Генов- Мария Робова 9-16 м.
Димитър Димитров – Ема Накова 9-16 м.
Александър Раленеков- Дария Ушева 19-32,
Матея Генов- Георги Прасков 1-8 място.
На фона на добрите резултати отборно и лично отлично представяне постигна Йордан Генов на двойки заедно с Николай Генчев, достигайки до финал след убедителни победи над състезатели от „Марек“ – Дупница, ЦСКА София, „Дунав“ – Русе, Момчилград и „Комфорт“ – Варна. На финала те отстъпиха на двойката от „Комфорт“ – Варна и се окичиха със сребърни медали.
В надпреварата участваха 96 състезатели и 58 състезателки.
За постигнатите резултати клубното ръководство благодари на екипната работа между старши треньора Борис Влахов и помощничката Каролина Лилова, както и добре свършената треньорска работа по време на състезанието с момичетата Нелиа Тушлекова!
Пред  Тенис клуб „Панагюрище“ предстоят Държавен финал за юноши старша възраст в гр. Горна Оряховица, финала на „Млад Олимпиец“ в Момчилград, Държавен финал до 15 години,на кото Панагюрище ще бъде домакин, и Държавно първенство /лично и отборно/ до 11 г. в гр. Плевен.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.