четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Д-р Явор Дренски е новият управител на МБАЛ „Уни Хоспитал“

Д-р Явор Дренски е избран за управител на МБАЛ „Уни Хоспитал“ на Общо събрание,

проведено на 30 март, съобщиха от болницата.
От началото на 2019 година д-р Дренски е изпълнителен директор на инвестиционната компания на лечебното заведение „Асарел Панагюрище Здраве“, като ще продължи да съвместява двете ръководни длъжности.
Новият управител е представен от инж. Делчо Николов, изпълнителен директор на „Асарел-Медет“ и председател на Съвета на директорите на „Асарел Панагюрище Здраве“.
„Благодаря, че се справяте успешно с трудностите и имате подкрепа в наше лице. Вярваме, че като управител д-р Дренски ще отговори на предизвикателствата на времето“, казал в обръщението си инж.Николов.
Убеден съм, че болницата има голям потенциал със своя най-ценен капитал – видосококвалифицираните ни медицински екипи, благодарение на които „Уни Хоспитал“ ще продължава да бъде гаранция за качество и отлична медицинска помощ“, заявил д-р Дренски.
От 2010 до 2016 г. той е изпълнителен директор на МБАЛ „Токуда Болница София“ и част от екипа на японската болница от създаването й. Последователно заема постовете Административен директор (2005 – 2009) и Медицински директор (2009 – 2010).
В периода 2002 – 2005 г. е началник „Болнична помощ“ в НЗОК. Има богат опит като международен консултант в областта на здравеопазването към глобални компании като Bearing Point, 3M, Deloitte Touche Tohmatsu и др.
Д-р Явор Дренски завършва медицина през 1992 година в МУ – София. Специализира „Акушерство и гинекология“, работи 8 години като лекар.
Завършил е
магистърска програма по „Здравен мениджмънт“ през 2009 год. Има и магистърска степен по финанси от 2003 г. Преминал е редица специализации по здравен мениджмънт и болнични финанси в САЩ, Швейцария, Унгария, Великобритания, Япония и др.
През 2013 година е един от основателите и първи председател на Националното сдружение на частните болници. През 2016 г. е председател на Управителния съвет на Българската асоциация за персонализирана медицина, а в последствие и Изпълнителен директор, какъвто е и досега.
ИЗТОЧНИК: МБАЛ „Уни Хоспитал“

Вижте още

Работни места има в изобилие в общините Панагюрище и Стрелча, желаещите за работа са кът

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че къъм 6 март свободните работни местаза специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.