Водещи новини

Читалищни служители от цяла България се включиха в уебинара, организиран от РИЕКИЦ ,,Читалища“ – Пазарджик

Уебинарът “Читалищата във време на отчитане, проекто-бюджетиране и Ковид“ за читалищните ръководни екипи, който се проведе днес, 

събуди голям интерес сред читалищните служители не само в област Пазарджик. В деня преди провеждането му представители на читалища почти от всички краища на страната звъняха в Пазарджишкия регионален читалищен център с желание да бъдат включени в събитието. Така участниците бяха над 50 човека: от област София – общини Костенец/село и град/ и община Своге – с. Д. Тричково и с. Церово; от с. Кадиево, общ. Родопи, обл. Пловдив; от гр. Балчик, обл. Добрич, от с. Смилец, общ. Силистра, от гр. Бургас и 10 от общини на област Пазарджик.
           Модератор и лектор във форума беше инж. Радка Енчева-Кочева от Регионален експертен център ,,Читалища,, – домакин на виртуалната среща.
Семинарът, освен част от Обучителна програма 2022 на Читалищния център, даде отговор на редица въпроси, зададени в момена на провеждането му. Форумът постигна целта си за ревизия и надграждане на знания по приложение на законовите актове за отчетността: ЗНЧ, ЗСт, ЗНАП, ЗСч, ЗТРРЮЛНЦ и свързаните наредби. Отвори продуктивно пространство за споделяне и подкрепа в професионалната група. Обмениха се опит, идеи, набелязаха се близки перспективи за справяне с трудностите на периода в първите месеци на годината.
Уебинарът за пореден път показа, че форумите на РЕКИЦ ,,Читалища“ – Пазарджик са прехвърлили границите на областта /и във физическото, и във уеб пространството/, за да събират за каузата на читалищното дело!
По ИНФОМАЦИЯ на
РИЕКИЦ ,,Читалища“ – Пазарджик

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.