В Пловдив „ОПТИКС“ АД откри нов производствено-развоен център.Инвестицията в него е 10 милиона лева

Мениджърският състав спази фирмената традицията и на 5-ти февруари 2022 г. официално откри нов 

производствено-развоен център на територията на Югоизточна промишлена зона „Тракия“ – гр. Пловдив
С инвестицията в размер на 10 млн. лв.,включваща изграждане на функционална производствено-административна сграда с обща площ 4000 кв.м. и специализирано високотехнологично оборудване, ОПТИКС реализира дългосрочнo поставената си цел ежегодно да добавя стойност в производствения и развойния капацитет на компанията.
Новият център в гр. Пловдив ще създава условия и възможност за надграждане на постигнатото високо ниво на компетентност в производството на крайни продукти. В обособената за производството част вече функционира цех за насищане на печатни платки и производство на електронни възли, който обезпечава потребностите на фирмата. Цехът е високотехнологично оборудван, разполага с автоматичен склад и изпитвателна лаборатория за електрически измервания. Офисната част на инженерно-технически състав е съобразена с условията за успешно реализиране на развойната дейност.

Новата инвестиция позиционира стабилно „ОПТИКС“ АД в региона, създавайки условия за нови работни места за специалисти и инженери в областта на развойната дейност. За своята 23-годишна история фирмата се е утвърдила като водещ български и европейски производител на оптични, оптико-механични и оптико-електронни възли и изделия с военно и гражданско предназначение и продължава да бъде предпочитан партньор в повече от 45 страни по света.
Лентата на новия обект прерязаха изпълнителният директор на „ОПТИКС“ АД инж.Иван Чолаков и кметът на гр.Пловдив Здравко Димиров.
ИЗТОЧНИК: „ОПТИКС“ АД

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.