понеделник , 6 май 2024

Христо Иванов беше преизбран за председател на “Да, България”

Христо Иванов бе преизбран за председател на “Движение Да, България” с огромно мнозинство на проведeната

 днес Втората национална конференция. Неговата кандидатура получи подкрепа от 692 гласуващи делегати, 14 гласуваха против, а 41 души се въздържаха.
“Благодаря ви за това доверие, ще направя всичко по силите си да свърша работата”, каза след избора пред делегатите Христо Иванов.
“Сравнително младата ни политическа организация смята, че имам недовършена работа, която смятам, че трябва да довърша. Една от основните ми каузи и ще бъде създаването на нови лидери, така че на следващия етап от развитието на Да, България да гарантираме голям избор и много нови лица,” каза Иванов пред медиите и добави, че след 3 години трябва да има много по-голям избор между имена, посоки и визии.
“Да, България” имат роля да дават нови идеи и каузи в българската политика. По същия начин, по който превърнахме правосъдието в такава,” каза лидера на Да, България. “Голямата национална кауза е да не се върне статуквото,” категоричен е Христо Иванов.
Иванов посочи седем нови приоритета за развитието на страната като част от политиките на “Да, България”. Той определи като основен фокус развитието на образованието и науката, модела на иновационно развитие и управление на технологичната трансформация, културата и духовността, сигурността, политиките към децата, семейството и младежите, социалната политикаи децентрализацията.
“Децентрализацията и местното самоуправление са нещо, което ще работим да превърнем кауза. Промените трябва да намерят своя израз и в местната власт, ” каза още Иванов.
“Трябва да доразвием нашите теми за върховенство на правото, интеграцията в Еврозоната и в Шенген, интеграцията на Балкани в ЕС, политики за българите в чужбина, като аспект на всяка друга политика, дигиталната трансформация, опазването на природата и не на последно място темата за проросветения патриотизъм и осъзнаването, че сме български европейци.”
“Към нашите теми добавяме нови седем, които не просто да наречем свои приоритети, а да ги превърнем в много конкретни визии за това как искаме да се развива страната…
В окото на трансформации сме – икономическа, технологична, геополитическа, политическа. Нашата политическа задача е да бъдем инструментът на тези трансформации към по-добро, а не просто те да се случват по един или друг начин”, каза той пред делегатите, които заседаваха присъствено и онлайн в София.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.