Водещи новини

Списъците със защитени и средищни детски градини и училища ще одобри на 1 декември МС

Проекти, свързани с образованието, ще разглежда на заседанието си служебното правителство на 1 декември, става ясно от дневния ред.


Сред първите планирани точки е приемането на списък със защитените детски градини и защитените училища и списък на средищните детски градини и училища за учебната 2021/2022 година. В Панагюрска община със статут на ЗАЩИТЕНО УЧИЛИЩЕ е Основно училище „Свещеник Недельо Иванов“ в село Поибрене, а средищни училища са СУ „Нешо Бончев“ и ОУ „Проф.Марин Дринов“ в Панагюрище, както и ОУ „Отец Паисий“ в село Попинци.
Друга част от дневния ред на заседанието на Министерския съвет е проект за постановление за допълнителни трансфери по бюджетите на общини за 2021 г. за компенсиране на езплатния транспорт на деца и ученици по чл.283 от Закона за предучилищното и училищно образование, както и допълнителни трансфери за финансово осигуряване на дейности по национални програми за развитие на образованието.
Планирано е и примане на постановление за одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2021 г. за допълнително финансиране на общинските училища за издръжжка на паралелки за придобиване на квалификация по защитени специалности от професии, по които на пазара на труда е налице очакван недостиг от специалисти.

 


Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.