„Асарел-Медет“ АД е сред фирмите с най-голям относителен дял в приходите от концесии

Близо 90 млн. лв. са приходите от концесионна дейност през 2018 г. Това е отчетено в доклад за концесионната дейност

през годината, приет от Министерския съвет на днешното му заседание. Малко повече от 71 млн. лв. от общата сума са приходи от концесионни плащания, а останалата част – ДДС, бонуси при подписване на договори за търсене и проучване на полезни изкопаеми, лихви и неустойки и други.
С най-голям относителен дял от приходите (16.81%) е „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД, следван от „Елаците мед“ АД (15.70%), „Асарел медет” АД (6.96%), „Проучване и добив на нефт и газ“ АД (2.30%) и други.
Към 31-ви декември 2018 г. в България действат общо 540 концесии за добив на подземни богатства, които са разпределени по следния начин: 21 – за метални полезни изкопаеми, 78 – за неметални полезни изкопаеми – индустриални минерали, 18 – за нефт и природен газ, 18 – за твърди горива и 405 – за строителни и скалнооблицовъчни материали. През годината са сключени 12 нови концесионни договора и са предоставени 15 нови концесии за добив, се посочва още в доклада.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.