събота , 20 април 2024
Водещи новини

Таня Андреева в Пазарджик: Кражбите с парите на хората за здраве трябва да спрат

Кражбите и злоупотребите с парите на хората за здраве трябва да спрат, заяви кандидатът за депутат

от “Демократична България” д-р Таня Андреева на открита среща – дискусия в Пазарджик на тема “Профилактиката в детска възраст през погледа на родителя и на лекаря”.
“Половината от средствата за здравеопазване изтичат в неизвестни посоки и когато няма ефективен резултат и реално работеща съдебна система, то злоупотребите се мултиплицират”, каза тя.
Д-р Таня Андреева обсъди с майките в областта и недостига на педиатри в града, както и проблемаа с лекарската помощ за деца, които са извън своето местожителство.
“В 47-ото Народно събрание мой приоритет ще бъде осигуряването на достатъчно педиатри и медицински сестри. Без значение от местоположението, педиатърът да може безплатно да преглежда деца, а разходите да бъдат поети от Националната здравноосигурителна каса. Здравеопазването за децата трябва да е уредено,бързо, достъпно и неутежнено от бюрократични пречки”, добави тя.
“България е пред много тежка кадрова криза по отношение на медицински сестри, акушерки и други специалисти по здравни грижи. Ако спешно не осигурим адекватно заплащане, съвсем скоро няма да има кой да работи в болниците”, каза още тя.
Д-р Андреева изтъкна, че съвсем малки стъпки ни делят от това здравеопазването да поеме в правилната посока, а именно ефективно работещи регулатори в сферата. Тя посочи и дигитализацията на здравеопазването като средство за осветляване на процесите.
“Изпълнителна агенция „Медицински одит“ и Регионалната здравна инспекция трябва да започнат да работят така, че да не бъдат в полза на едни лечебни заведения и в ущърб на други. Освен това, ако има ефективно електронно здравеопазване и пълно електронно досие, всеки човек ще може да контролира какво се случва със здравето му”, допълни тя.
Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Вижте още

„БУНАЙ“ АД Ви честити Трети март

Мениджърсският екип на „БУНАЙ“ АД поздравява своите служители, работници, партньори и техните семейства с Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.