Удвоява се допълнителното обучение на децата в предучилищна възраст през лятото

Двойно повече ще трае допълнителното обучение в неучебно време за децата в предучилищна възраст. 

Конкретната продължителност ще се съобразява с потребностите на отделното дете по преценка на учителите в детската градина. Това регламентира промяна на Наредбата за приобщаващото образование, приета от Министерския съвет днес.
Предвидената допълнителна работа с децата ще бъде организирана в рамките на до 40 астрономически часа. Увеличението се налага основно заради пропуски по време на обучението в електронна среда.
Допълнителните занятия трябва да се провеждат индивидуално или в групи от максимум 10 деца и да бъдат, доколкото е възможно, присъствено при спазване на предписаните противоепидемични мерки, без да се допуска струпване на деца и учители.
Целта е да се осигури възможност на децата да усвоят и да усъвършенстват уменията си за общуване на български език. По този начин ще се предотврати възникването на затруднения, които често са причина за отпадане от образователната система на децата, за които българският език не е майчин.


Промяната ще даде възможност на учителите да планират продължителността на тази дейност в съответствие с потребностите на отделното дете от допълнително обучение по български език през неучебното време.

Вижте още

На 15 февруари съветниците ще приемат Бюджет 2024 на Община Панагюрище и Стратегия за упрявление на общинската собственост

Най-важният документ за функционирането на една община, който определя и посоката на политиката на местната …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.