четвъртък , 25 април 2024

Антоанета Цонева от Демократична България: Здравното министерство е непоследователно в COVID кризата

Водачът на листата на Демократична България в Пазарджик Антоанета Цонева разкритикува последните мерки

на здравното министерство, свързани с ковид кризата.
В момента и хората, и бизнесът са силно притеснени, защото Министерството на здравеопазването не беше последователно в кризисната обстановка и не определи параметри, според които да се въведе Зеленият сертификат, затова сега хората са неподготвени, заяви Антоанета Цонева на среща със служители в магазин “КРЕЗ” в Пазарджик.
“Нямаше подходяща информационна кампания и комуникацията се провали изцяло. В 46-ото НС “Демократична България” предложи гласуване на сума, която да послужи за разяснителна кампания, но това така и не беше прието”, добави тя.
Като сериозна причина за ситуацията в момента тя изтъкна пробива на ненаучно обосновани твърдения в обществото относно ваксините, което е объркало голяма част от българите.
Антоанета Цонева обяви като знакова победата на Демократична България по казуса с листата в Стара Загора.
“Колкото по-силни са враговете ти, толкова по-силен си ти. Това ни прави още по-решителни”, допълни тя и каза още, че ДПС и ГЕРБ трябва да бъдат отстранени от управлението на държавата поне за няколко години, за да може да тръгнем по нов път.
Антоанета Цонева и втората в листата адв. Александра Стеркова посетиха и фабриката за мека мебел “Николети”. Заедно със свои колеги от листата се запознаха с условията, в които развиват бизнеса си собствениците на фабриката.
Предприятието дава работа на 140 души, повечето от които квалифициран персонал. От ръководството казаха, че средната възраст на работниците е 45 години, а нови кадри няма, тъй като училищата с такива паралелки почти не съществуват.
“Проблемът идва оттам, че дори да разполагаме с такива кадри, те са напуснали страната и работят в чужбина срещу по-високо заплащане”, допълниха те.
Представите на “Демократична България” обсъдиха със собствениците и поскъпването на електроенергията и как това се отразява на бизнеса. Хората споделиха колко трудни са условията в енергийния сектор и колко много средства им коства, за да могат да работят.
Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.