Връчиха Поименната стипендия на името проф.Марин Дринов

Честването на 183 години от рождението на именития панагюрец проф.Марин ДРиново започна с връчване

на Поименната студентска стипендия „Проф. Марин Дринов“ в родната къща на бележития български възрожденец.
Стипендията на името на проф. Марин Дринов е учредена от Община Панагюрище и „Асарел-Медет” АД и е за студенти от община Панагюрище, които се обучават във висше учебно заведение в чужбина.
Стипендията се отпуска ежегодно – за периода на учебната година. Размерът на годишната стипендия е 2000 евро и се осигуряват от „Асарел-Медет” АД, чрез сключване на дарителски договор с Община Панагюрище.
Заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ г-жа Галина Матанова изрази благодарност към студентите, кандидатствали за стипендията и ги поздрави за постигнатите високи успехи. В обръщението си към директора, учителите и учениците на ОУ „Проф. Марин Дринов“ г-жа Матанова изрази висока оценка за стремежа да развиват модела на иновативно училище и то в условията на епидемична обстановка. Заместник-кметът благодари и на „Асарел-Медет“ АД за финансовата подкрепа за обучението на успешни панагюрски студенти в чужбина, както и за немалкото добри инициативи за насърчаване на панагюрското образование.
Директорът „Човешки ресурси“ на „Асарел –Медет“ АД г-жа Бисерка Янева обяви носителят на Поименната студентска стипендия „Проф. Марин Дринов“ за учебната 2021/2022 година – Диана Дойчева Алексова – студентка в Технически университет Грац, Австрия, специалност „Архитектура“. Г-жа Янева пожела здраве, успехи и изрази надежда за завръщането на талантливата Диана в родното Панагюрище. Стипендията получи бабата на стипендиантката – г-жа Дела Варадинова.
Диана Алексова е двукратен носител на Дриновската стипендия, като първият път е за учебната 2017/ 2018 година.\
 

Носителката на Дриновската стипендия – Диана Дойчева Алексова, изрази своята благодарност към Община Панагюрище и „Асарел-Медет“ АД в благодарствено писмо:
 ”Макар и отдаелече искам да поздравя гражданите на община Панагюрище на този така важен за града празник. Пожелавам на всички ни здраве, сили и нестихващ стремеж към покоряване на нови върхове, особено на учащите се!
 Искам да изразя своите сърдечни благодарности към Община Панагюрище и „Асарел-Медет“ АД за учредената стипендия за студенти в чужбина, която представлява огромна помощ за нас. Смятам, че инвестицията в образованието е инвестиция в бъдещето на всички ни. Затова не трябва да забравяме значението на такива организации.
 Благодаря на членовете на комисията за това, че за определили мен за носител на стипендията тази година! За мен това значи, че старанието и усилията ми биват оценени и поощрени и ще продължа в същия дух напред. Тази награда отбелязва последния етап от обучението ми в степен магистър, тъй като пролетта ще започна работа по магистърската си теза и определено ще ме накара да се почувствам по-сигурна през предстоящия период.
 Огромно БЛАГОДАРЯ!“
Отбелязването на 183-та годишнина от рождението на проф. Марин Дринов продължи в Градския парк. В знак на признателност към делото на именития панагюрец на бюст–паметника му бяха поднесени венци и цветя. По традиция цветя бяха поднесени и на бюст-паметника на съратника на проф. Марин Дринов – Нешо Бончев.
Основно училище „Проф. Марин Дринов“ чества годишнината на своя патрон с множество събития.

Вижте още

Честит 24 май всички, които се зоват българи!

                  Уважаеми учители, Уважаеми творци и дейци на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.