четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Срокът за подаване на документи за наградата „Дух и сила“ е до 22 октомври

За  пета  поредна година Инициативен комитет организира връчването на наградата „Дух и сила“

на спортист от община Панагюрище. Наградата е в памет на Кръстьо Георгиев Тютюнджиев, който загина при пътен инцидент през април 2016 год. Той бе лъчезарен и волеви млад човек с постижения някои спортни дисциплини. Затова и учредената награда в негова памет се връчва на спортист. Кандидатите за наградата трябва да са на възраст от 14 до 19 навършени години; да са ученици от общински и държавни училища на територията на община Панагюрище или ученици от община Панагюрище, учащи извън територията на общината, но състезаващи се за отбори от общината; да са класирани индивидуално на първо, второ или трето място на национално или международно състезание в областта на спорта през последните 12 месеца.
За оценяване и класиране на постъпилите искания за присъждане на наградата „Дух и сила“ се сформира комисия от основателите на наградата, която работи по правилата, описани в правилника /може подробно да го прочетете на страницата на наградата във фейсбук.
Еднократното финансово подпомагане се отпуска по преценка на организаторите и е в размер на 300 /триста/ лева, с възможност за присъждане на не повече от три награди за година, пропорционално разделени според постиженията на кандидатите. Наградата се съпровожда от грамота, предметна награда и вписване в летописната книга на наградата.
Наградата се предоставя по искане на ученика или родител, настойник/попечител, или лице, полагащо грижи за детето, както и по искане на треньор или ръководител на отбор.
Искането за присъждане на наградата задължително се мотивира.
За присъждане на наградата се представят следните документи:
1. Искане – свободен текст;
2. Копие от удостоверението за раждане или лична карта на ученика;
3. Копие от документи, удостоверяващи класиране на ученика на първо, второ или трето място на състезание от национално или международно равнище през текущата календарна година;
4. Служебна бележка, издадена от училището, удостоверяваща, че детето е ученик в училище и има среден успех не по-малко от 4,50 от 
последната учебна година.
5. Служебна бележка, издадена от спортния клуб, удостоверяваща, че ученикът не е със спрени състезателни права.
След изтичане на определения срок комисията заседава и определя носителя на наградата за последните 12 месеца. Резултатите се публикуват на електронна страница „Награда „Дух и сила“ в памет на Кръстьо Тютюнджиев“ , в електронните общински медии и чрез мотивирани писма за избора се изпращат до всеки от кандидатите.
Връчването на наградата се извършва тържествено на посочено от организаторите място.
Всеки кандидат има право да получава наградата до три пъти.
Сред получилите наградата „Дух и сила“ са таекуондистът Илчо Машев и лекоатлетът Иван Иванов.
Подаването на документите се извършва по имейл на адрес: georgyt@abv.bg

Срокът за подаване на документите за приза „Дух и сила“ е 22.10.2021г.

За допълнителна информация тел.: 0897472275 и 0882030728

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.