Водещи новини

При оспорван вот Борислав Михалов бе преизбран за президент на БФС. Вероятно ще има отново конгрес

 

Както вече всички национални медии съобщиха, след оспорван вот на извънреден конгрес, провел се на 12 октомври

в зала 1 на НДК, Борислав Михайлов бе преизбран за президент на БФС за пети мандат. Право на глас са имали представители на 508 клуба, но преди началото на конгреса са се регистрирали 483 делегати. В гласуването, което е продължило над 2 часа, са участвали 480 делегати или с трима по-малко от регистрираните. 
За Димитър Бербатов са гласували 230 делегати, за Порточанов едва 8, а за Михайлов 241. Оттук е тръгнало съмнението, както и множеството коментари, дали Борислав Михайлов е преизбран за президент, или е трябвало да се отиде на балотаж, тъй като по устав за избран се приема този кандидат, който е получил 50+1 гласа от регистрираните. Бербатов и неговите привърженици обявиха, че ще обжалват резултата.
Сред гласувалите бе и делегатът на ФК „Оборище-Панагюрище“ Илия Анчев, член на Управителния съвет на клуба. За oshtepan.com той каза, че организацията на конгреса е била добра, но в коментара си за резултата от избора бе лаконичен: „Футболните клубове са разделени предвид резултата и очакваното обжалване. Вероятно след 2-3 месеца ще има отново конгрес.“

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.