Водещи новини

Избраха Панагюрище за Европейски град на спорта 2022

Днес в сградата на Община Панагюрище представители на Асоциацията на европейските градове и столици ACES EUROPE съобщиха,

че Панагюрище е избран за Европейски град на спорта за 2022 година. Призът бе връчен на кмета на общината Никола Белишки. Отличието се присъжда на града заради отличните условия за професионален и масов спорт, които предлагат както многофункционалната спортна зала „Арена Асарел“, така и останалите спортни съоръжения и площадки.
По време на събитието „Асарел-Медет” АД беше представен от прокуриста Галя Костова, която благодари на Асоциация на спортните клубове и дъщерното дружество на компанията „Тракийски хотелиери“ за многобройните инициативи, които развиват региона като привлекателна дестинация за спорт и туризъм. Нашият екип се гордее с подкрепата си за местните спортисти. Чрез публично-частното партньорство между Общината и „Асарел-Медет“АД изградихме многофункционалната спортна зала „Арена Асарел“, в която инвестирахме над 15 милиона лева. В нея могат да се практикуват над 25 вида спорт и тя вече е била домакин на много престижни национални и международни състезания“, каза Галя Костова и допълни: Заедно с това компанията ни ежегодно удвоява общинската субсидия за спорт, като подпомага Асоциацията на спортните клубове, в които тренират близо 800 деца на различна възраст. Вярвам, че избирането на Панагюрище за Европейски град на спорта ще им даде нов стимул да се развиват и борят за още спортни успехи.
Четиричленната комисия, оглавявана от Франческо Лопатели – президент на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта ACES EUROPE, и Хуго Алонсо- генерален секретар на организацията, разгледаха обстойно спортна зала „Арена Асарел“ и всички спортни съоръжения в Панагюрище. С особен интерес гостите разгледаха и залата трезор с Панагюрското златно съкровище, изградена с дарителски средства от проф. д-р Лъчезар Цоцорков и „Асарел-Медет“АД.
Кметът на община Панагюрище Никола Белишки благодари за доверието и припомни, че за десетте години, през които е начело на администрацията, размерът на общинската субсидия за спорт е нарастнал със 70 процента. „За 2020 г. средствата, които отделяме за спорт са в размер на 3,3 процента от бюджета на Общината, подчерта градоначалникът.
ИЗТОЧНИК: фейсбук страницата 
на „Асарел-Медет“ АД

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.