Водещи новини

Извършени са 458 проверки за спазване на противоепидемичните мерки в област Пазарджик. Връчени са 75 предписания

В изпълнение на обща заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, 

заместник-министър председателя по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков и министъра на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков през изминалата седмица в област Пазарджик са извършени 458 проверки за спазване на противоепидемичните мерки от служители на РЗИ Пазарджик, ОД на МВР, ОДБХА и общински администрации. От тях съвместни са 29 проверки. Проверени са 101 заведения за обществено хранене, 222 търговски обекта, 15 нощни заведени, 47 обекта с обществено предназначение, други обекти – 73. Връчени са 75 предписания.
Проверките продължават. РЗИ-Пазарджик апелира към жителите на област Пазарджик стриктно да спазват противоепидемичните мерки.
Превенцията на COVID-19 включва спазването на дистанция, носенето на маски на закрити пространства, дезинфекция, лична хигиена и имунизация, особено на лица, които още не са се срещнали с вируса, хора от рискови групи – възрастни, с хронични заболявания, хора чийто професии са свързани с много социални контакти.

Вижте още

Търсене на решение на проблеми, но и желание за доброволчество в приемните дни на кмета

Недоволство от предоставяните през последните години социални услуги на деца с увреждания;  жалби заради липса …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.