вторник , 21 май 2024
Водещи новини

Антоанета Цонева: “Демократична България” е инструментът да свършим работата си сами

 

Водачът на листата на “Демократична България” в Пазарджик Антоанета Цонева се срещна с граждани и предприемачи в града.

Срещата в сряда вечер /30 юни/ в градината на театър “Константин Величков“ и премина при голям интерес от страна на представителите на местния бизнес. На нея присъстваха и втората в листата Александра Стеркова, актьорът Веселин Калановси и икономистът Георги Ганев.
Липсата на работници, печеленето на обществени поръчки от “свои хора” и нерешеният въпрос със Западната дъга на Пазарджик са основните проблеми, които местните предприемачи споделиха. 
“Демократична България” си поставя за една от основните цели активизирането на предприемаческата инициатива чрез осигуряване на изравнени правила за “играчите” на терена”, заяви икономистът Георги Ганев.
Ганев, който бе пердседател на финансовата комисия в 45-ото Народно събрание пое ангажимент да се поддържат разумни фискална и парична политика. Като едно от най-важните условия, за да има в страната конкурентна и развиваща се бизнес среда той посочи съдебната реформа. 
“Правосъдната реформа е и икономически въпрос”, е неговото мнение.
Антоанета Цонева добави, че връзката между независима съдебна система и доходи е пряка. Когато законът е един за всички и не се толерират едни за сметка на други, тогава в страната ще има пълните условия бизнесът да разгърне своя потенциал, каза тя. 
Тя изброи част от приоритетите на “Демократична България” като отчетност на главния прокурор и възможност за неговото отстраняване при нарушения, закриването на специализираните съд и прокуратура и заработване на регулаторите, които в последните години нерядко се използваха като бухалки срещу неудобни политически опоненти или бизнеси.
“Искаме главен прокурор, който работи и никой не знае името му, а не такъв, чието име знаят всички, но не работи”, обобщи втората в листата Александра Стеркова.
Говорейки за местния бизнес и условията в Пазарджишко, Антоанета Цонева заяви, че трябва да се приключи с влиянието на Делян Пеевски и феодализацията на региона. 
“Демократична България” е инструментът да свършим работата си сами. Трябва да изтръгнем старите порочни схеми и да дадем път на новото”, призова тя и увери: “Ако стана депутат, гарантирам, че всеки един въпрос, който засяга пряко гражданите ще бъде пряко под моето внимание.”
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.