понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

Родолюбива пейка и къщичка за книги има в градинката срещу СУ „Нешо Бончев“

Вазова пейка – място за родолюбие“ вече има край панагюрското Средно училище „Нешо Бончев“.

Идеята е на ученици, които собственоръчно изписват емблематичните думи „Всичко българско и родно любя, тача и милея“ на пейка в градинката срещу училището.
Инициативата им получава подкрепа не само от техните учители, но и от Арт клуб „Асарел“. Така до Вазовата пейка беше поставена една от Къщичките за книги, които са дело на Клуба. В нея всеки, който желае, може да остави своите книги, а първата родолюбива колекция беше подарък от „Асарел-Медет“.
Бисерка Янева, директор „Човешки ресурси“ на компанията, присъства на откриването на 17 юни и остави в къщичката колекция от знакови произведения за деца и възрастни на Иван Вазов. Тя поздрави училището за инициативата, като пожела хубавата идея да има още последователи. Поздравления за начина, по който почитат паметта на Народния поет и приноса му към българската литература, младежите получиха и от Дарина Дечева от Арт клуб „Асарел“.

  

 

 

 

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.