четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Младежите на Панагюрище искат България да е по-успешно и по-справедливо място за живеене

 

Младите хора на община Панагюрище искат в бъдеше България да е по-успешна, по-чиста, по-велика, независима,

справедливо място, хората да са по-добри и да се помага на нуждаещите се. Това бяха част от 22-та отговора, които представители на Ротаракт и Интеракт- Панагюрище, Лео клуб – Панагюрище, Младежкия парламент в общината и младежката организация на БЧК,  дадоха на провелата се на 27 май в хотел „Каменград“ младежка дискусия „Лидери за ново начало“. В нея участваха посланиците на Австрия, Швейцария, Нидерландия, Франция, Ирландия и Албания, представителят на УНИЦЕФ за Югоизточна Европа, директорът на Унгарския културен институт в България и председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД Димитър Цоцорков.
Дискусита бе организирана в партньорство с „Асарел-Медет“ АД от Марина Стефанова и Жюстин Томс, автори на книгата „Лидери за ново начало“. 
Г-жа Стефанова е определи дискусията като „открит урок“ и  посочи кои са 28-те принципа, за да оставят младите устойчива следа.

Димитър Цоцорков разясни как на практика „Асарел-Медет“ АД валидира теорията за устойчиво развитие, разказа накратко за публично-частното партньорство между компанията, общността и местната власт.

Такава политика води до устойчиви резултати, създавайки дългосрочни и устойчиви блага, подчерта той и обърна внимание на ценностната система, наследена от баща му проф.д-р Лъчезар Цоцорков.
Един от акцентите в дискусията беше въпросът за основните качества на лидерите и част от младежите споделиха кои са техните примери за лидерство. Славка Иванова, която е била част от дуалното обучение в Професионалната гимназия в Панагюрище, посочи като пример покойният проф.д-р Лъчезар Цоцорков.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.