четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

За първи път в Панагюрище посланици на 6 европейски държави участваха в младежка дискусия

 На уникално събитие стана домакин Панагюрище на 27 и 28 май – посланици на 6 европейски държави заедно с представители на международни организации

 участваха в дискусия за лидерството. Някои от тях посетиха „Асарел-Медет“ АД, разгледаха музейния трезор на Панагюрското златно скровище и експозицията на панагюрската златна школа през Възраждането, браха рози от биологично сертифицирани насждения край панагюрското село Бъта и разбраха как се произвежда биологичното розово масло в дестилерията на панагюрската семейна фирма „Ина“.

В младежката дискусия „Лидери за ново начало“, провела се на 27 май, участваха посланиците на Австрия – Нейно Превъзходителство Андреа Вике, на Нидерландия – Нейно Превъзходителство Беа Тен Тъшър, на  Швейцария – Нейно Превъзходителство Мюриел Берсе Коен, на Франция – Нейно Превъзходителство Флоранс Робин, на Ирландия – Нейно Превъзходителство Мартина Фийни, на Албания – Нейно Превъзходителство Доника Ходжа, представителят на УНИЦЕФ за Югоизточна Европа Джейн Муита, директорът на Унгарския културен институт в България Сандра Мишкеди.
Това е петата поред дискусия, предстоят такива дискусии в още 6 града, обяви при откриване на форума Марина Стефанова, един от организаторите и един от авторите на книгата „Лидери за ново начало“. 

Председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков поздрави участниците в конференцията и акцентува върху споделената икономика, която води до устойчиви резултати. Той обърна внимание и върху приемствеността в „Асарел-Медет“ АД, ценностната система, завещана от баща му проф.д-р Лъчезар Цоцорков, в резултат на която са постигнати дългосрочни устойчиви блага в общността. „Човек трябва да умее да балансира“, каза Димитър Цоцорков и даде примери от социиалната политика на компанията.
Към края на дискусията председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД 
посъветва младежите да следват мечтите си и подчерта, че България по много начини е по-добра за развитие, отколкото много страни по света. „Всеки един от вас може да успее, стига да има вътрешна мотивация. Хора като Илон Мъск и Бил Гейтс не са станали това, което са, за един ден. Те са се борили над десет години, за да стигнат върха“, каза Димитър Цоцорков. Половината от завършилите Харвард младежи не се реализират, защото не са повярвали в себе си, че могат да успеят, след като са се провалили веднъж. Останалите 50 % са опитали втори, трети път и са постигнали своята цел. Аз вярвам, че хората от следващата вълна, която ще промени света, ще дойдат оттук, от България, а защо не и от тази зала, завърши председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ г-н Д.Цоцорков.


Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.