В Панагюрище започна Националният фестивал за млади изпълнители „Родолюбие“

 

Около 300 млади български таланти ще пеят в Панагюрище на тазгодишното издание на Националния фестивал за млади изпълнители „Родолюбие“.

 Конкурсната програма започна днес -15 май, в 9:00 часа в Театър дом-паметник с индивидуални изпълнения на дарования от трета възрастова група. Сред тях са възпитаниците на вок алните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина от Школата за поп и джаз пеене „Евгени Зумпалов“ към ЦПЛР-Панаггюрище Иван Бондар, Никола Дерменджиев и Надежда Ковачева.
Престижно професионално жури оценява изпълненията на участниците в XVI-ото издание „Родолюбие 2021“. Негов председател е доц. ЕТИЕН ЛЕВИ – български певец и музикален педагог, преподавател към Департамент „Музика“ в НБУ, консултант и вокален педагог в редица риалити формати, хабилитиран доцент от 2006 година.
Другите членове на журито са ИВАН ЛЕЧЕВ – български китарист, цигулар и композитор, жури в „Гласът на България“ през 2017, 2018, 2019 и 2020 година и ХАЙГАШОД АГАСЯН – композитор, инструменталист, поет и певец, автор на театрална и филмова музика, на популярни песни за възрастни и деца.
По традиция паралелно с професионалното жури изпълнителите оценява и детско жури в състав: 
Габриела Шкодрева – възпитаничка на школата „Поп и джаз пеене“ към ЦПЛР-Панагюрище, носител на специалната награда на НФ “Родолюбие“ “Живият плъмък“ за 2017 година и на многобройни престижни награди от национални и международни конкурси; 
Виктория Манева – възпитаничка на школата „Поп и джаз пеене“ към ЦПЛР-Панагюрище, носител на специалната награда на НФ “Родолюбие“, “Живият плъмък“ за 2018 година, както и на многобройни престижни награди от национални и международни конкурси; Стойко Шопов – член на Общинския ученически парламент при ЦПЛР-Панагюрище, носител на престижни награди от национални конкурси и Кристина Гочева – участник в школата „Поп и джаз пеене“ при ЦПЛР-Панагюрище, носител на престижни награди от национални конкурси.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.